1486409.jpg

Asia josta todella pidän täällä Etelä-Euroopassa asumiessa on ilmasto. Samalla kun Suomen säätiedotukset lupaavat kotimaassa sadetta, pilviä ja räntää, täällä paistaa aurinko ja on ainakin 10 astetta lämpimämpää. Kun kevät alkaa näyttää merkkejä saapumisestaan ei paluuta enää ole, vaan puiden lehdet kasvavat rytinällä, kukat alkavat kukkia ja ilmassa surisee jos jonkinlaista pörriäistä.

Talven jäljiltä Istanbulista tulee kaunis, kun liikenteenjakajat istutetaan täyteen kukkia, tuhannet kaupunkiin jätetyt puut vihertyvät ja parvekepuutarhat saavat uudet kukat ruukkuihinsa.

1486437.jpg

Viime viikolla ilma alkoi lämmetä loppu-viikkoa kohti. Perjantaina vietimme ostospäivää +18 asteen säässä aina ihmisiä täynnä olevalla Istikla Caddesilla, Euroopan puoleisella pitkällä kävelykadulla. Oli hauska päästä mukaan kadun ihmisvilinään, pujahdella kauppoihin ja pienille sivukaduille. Lounastaa ulkona ja nauttia vain ajan kulusta. Lauantaina ilma tuntui taas vähän lämpimämmältä ja päätimme lähteä katsomaan, miltä Istanbul näyttää mereltä päin. Läksimme tunnin mittaiselle laivaristeilylle Ortaköystä. Nautimme merituulesta, yritimme nähdä vilauksen Bosporin salmessa viihtyvistä delffiineistä ja ihastelimme pitkin kukkuloita kukkivia puita. Aurinko oli niin vahva, että jokaisella meistä on päivetyksen jälkiä kasvoissa, niskassa ja kaulalla. Sunnuntai veti ilmansa puolesta kuitenkin ennätyksen. Parvekkeella oli tukahduttavaa, mutta silti nappasin shortseihin puetuille lapsille vielä hupparit mukaan puistoon lähdettäessä. Ei olisi tarvinnut, sillä ulkona oli auton mittarin mukaan 28 astetta lämmintä..

1486455.jpg

Tällä viikolla tänne matkaavalle suosittelen siis laukkuun pakattavaksi: sandaaleja, t-paitoja, capri-housuja ja hamosia ja jotain hattua. Viileitä iltoja varten villatakkia ja ohuita housuja. Valitettavasti ilma viilenee kuitenkin vielä, ja ensi viikko  mennään taas alle kahdenkympin lämpötilassa. Toisaalta se ei meitä haittaa, sillä meidän olisi tarkoitus lähteä näyttämään anopille Cappadocian ihmeitä ja Etelä-Turkkia...

Muista pakata uima-puku Famo!

Kuvat lauantain Bosporin veneajelulta.