1361152.jpg

Antiikin aikainen vesilaitos Kemerburgasissa, pienoiskoossa myös Miniaturkissa

Tänään veimme lapset nauttimaan ihanasta ilmasta (+15 ja aurinkoa) Istanbulissa sijaitsevaan Miniaturk-ulkomuseoon, jonne on koottu  lasten koossa tehtyjä nähtävyyksiä ympäri Turkkia. Alue on hyvin hoidettu, käytävät ovat leveitä ja istutukset kauniita. Nähtävyydet on ripoteltu lähekkäin ja niitä on paljon. Paikalla on myös iso, erittäin toimiva ja kerrankin hyvälaatuinen lastenleikkipaikka sekä aluetta kiertävä maksullinen (1 ytl) lastenjuna.

1361141.jpg

Nemrut Dagi Kalintilari

Miniaturk olisi oikeastaan oiva kohde Turkki-vuoden alkajaisiksi, jolloin olisi mahdollisuus tutustua koko maan kattavaan laajaan nähtävyystarjontaan. Muutamat nähtävyydet, kuten pakolliset Istanbulin moskeijat (sininen moskeija sekä Hagia Sofia), Bosporinsalmen ylittävä Bogazici-silta, kaupunkia kiertävät aquaduktit sekä Cappadocian kivipaadet on sentään itsekin tullut nähtyä. Mutta paljon jää kyllä näkemättä. Minä haikailin retkellämme muovisten Pamukkalen allasmaisten mineraalilähteiden luona sekä Adiyamanissa sijaitsevia Nemrut Dagi Kalintilarin patsaita katsellessani. Emil taas ilmoitti, että haluaisi Antalyaan katsomaan Aspendoksen teatteria ja rantalomalle. Meidän on nyt kuitenkin tyydyttävä Istanbulin antimiin ja muun maan muovinähtävyyksiin sekä pihan uima-altaaseen, sillä mies ei tällä kokoonpanolla lomaile, eikä minunkaan rahkeeni riitä kolmen lapsen kanssa lomailuun hotellissa saatika nähtävyyksillä.

Onneksi on Miniaturk.

1361157.jpg

Komea on myös Rumeli Hisarin linnake, varsinkin yövalaistuksessa. Käy nähtävyydestä vaikka ei muistaakseni Miniaturkissa olekaan.