Meidän sohvat alkavat vedellä viimeisiään. Tai ei niissä oikeastaan mitään muuta vikaa ole, kuin, että ne ovat kulahtanut tosi pahasti seisottuaan aina aika aurinkoisten maiden olohuoneissa. Entinen tummahko siniharmaa vakosametti on muuttunut kulahtaneen vaaleaksi siniharmaaksi eikä sohvien väriä voi enää pelastaa millään koristetyynyillä tai torkkupeitoilla. Kulahtaneet mikä kulahtaneet. 

Tuntuu kuitenkin siltä, että sohvat kuin väkisin ottavat  paikkansa meidän olohuoneessa. Ne mahtuvat aina muuttokonttiin, vaikka ne pakataan aina viimeisenä sen varalta, että jotain pitää jättää pois. Ne eivät mene rikki, vaikka kolme kovakouraista lasta roikkuu niiden nojilla, makaa selkänojalla ja hyppii sohvalta toiselle. Sohvien sohvatyynyt tai runko ei painu lyttyyn rankimmistakaan illanistujaisista tai sohvalla yönsä viettäneistä vieraista. Vaikka välillä oikein toivoisin niiden hajoavan.

Toki olen useastikin tilaisuuden tullen yrittänyt etsiä uutta sohvaa kotiimme, mutta juuri sitä sohvaa ei tunnu löytyvän. Koeistutut sovat tuntuvat liian kovilta, liian kapeilta, liian pieniltä, liian matalilta liian... liian vääriltä. Eikä miehen mielestä juuri sitä sohvaa  kannata hankkia muuttokontteihin kolhiintumaan. Ja oikeastaan meidän omalla leveällä sohvalla on aika kiva pötkötellä iltaisin katselemassa tv.tä tai istua jalat sykkyrällä seurustelemassa.

Mielessäni vahvistuu päivä päivältä uusi idea. Haluan antaa jatkoaikaa sohville verhoiluttamalla ne täällä uudestaan! Mittailen päivittäin sohvia silmilläni ja pohdin väriä. Mieleen hiipii aina luonnon vaalea tai joku kuivan rantahiekan sävy..

Olin eilen Modokon huonekalualueen kangaskaupoissa varovasti katselemassa kankaita ja pohtimassa ideaani, ja kyllä se aika hyvältä idealta mielestäni vaikuttaa! Tuli oikein himo saada sohvat uudella värillä verhoiltuna! Jos nyt oikein ymmärsin, kahden sohvan verhoilu kankaineen maksaisi 750 liiraa.

1109212.jpg

1109251.jpg

Ystävillä on oikein hyviä kokemuksia täällä verhoiluttamisesta ja kankaat tuntuivat laadukkailta. Ystäväni mukaan katsomiamme kankaita myydään ainakin Ranskassa ja Italiassa (hyvä merkki?)

Nyt täytyy vain saada mieskin täysin vakuuttumaan verhoilu-ideasta.