Lapset ovat olleet tämän viikon koulusta syyslomalla. Meidän perhe ei ole viettänyt yhteistä lomaa, sillä miehen lomapäivät alkavat olla tältä vuodelta pidettyjä, ja ne viimeiset on säästetty joulua silmällä pitäen.

Maanantain yhteisen lomapäivän (Turkin tasavallan päivän) jälkeen olen yrittänyt keksiä lapsille tekemistä, jotta he eivät pitkästyisi vain kotona olemiseen. Tiistaina olin koko lapsikatraan kanssa tiistai-torilla, ja se sujuikin odotuksiani paremmin. Molemmilla oli omat lompakot ja säästöt mukana, ja oli hauska seurata mihin kukkaron nyörit aukenivat. Alexandra oli innokas ostamaan itselleen vaatteita ja välipalaa, kun taas Emil säästää liirojaan visusti jotain "järkevämpää"-, kuten esimerkiksi Pokemon-kortteja varten, joita täältä ei tunnu löytyvän. Puistossa välipalan syöntitauolla ilmapalloja myyvä poika sai kuitenkin molemmat tuhlaamaan liiran mieheen kuvan kukka-ilmapalloihin.

1030858.jpg

Lapset olivat itsekseen pähkäilleet, että Halloween-juhlan aika on käsillä. Niinpä minun oli raotettava sinisen halloween-tavaralaatikon kantta, ja sieltä pomppasi esiin kasa kurpitsoita ja kamalat muoviset karkinkeruu-kurpitsat. Ja koska koulukaan ei järjestänyt mitään pukujuhlia päätin olla kiltti äiti ja järjestää meillä kotona pienimuotoiset Halloween-juhlat. Keijukaisen ja Spidermanin vieraiksi saapui taikuri ja prinsessa sekä kaksi ihan tavallista äitiä minulle kahviseuraksi. Lapset saivat karkkia monen viikon karkkipäivien verran niin kuin Halloweeninä kuuluukin ja onnistuivat kerjäämään puvuissaan turkkilaisilta naapureilta vielä vähän lisää namusia. Lokakuun viimeisenä iltana lapset olivat ikionnellisia ja minä juhlahumusta uupunut.

1031481.jpg

Halloween laatikosta löytyi tälläinen kammotuskin..

Torstaina päästettiin energiat irti puistossa ja se oli hyvä ratkaisu, sillä eilisen  aurinkoinen 23 asteen keli on muuttunut sateeksi ja 14 asteeksi.

Lomaviikon saa näköjään kulumaan kotonakin.