Lapsilla oli eilen koulussa urheilupäivä. Molemmat lähtivät kouluun vihreät t-paidat päällä edustamaan koulun vihreää joukkuetta. Me Axelin kanssa liityimme kannustus-joukkoihin (myöskin vihreissämme), vähäksi aikaa, mutta koululta oli pakko poistua liikuntasalikisailun puolivälissä, sillä kannatusmeteli oli aivan liikaa pienille korville.

938626.jpg

Koulun kaikki oppilaat ja opettajat on jaettu siniseen, punaiseen, keltaiseen ja vihreään joukkueeseen, niin, että jokaisessa joukkueessa on lapsia joka luokka-asteelta. Tarkoituksena on kerätä pisteitä omalle joukkueelle pitkin vuotta koulun tapahtumissa (esim.urheilupäivä ja uintikarnevaalit) sekä yksilötyönä (esim. lukupäiväkirjaa pitämällä). Nyt vuoden tälläistä koulun joukkuetoimintaa seuranneena tykkään järjestelmästä kovasti. Jokainen lapsi kuuluu johonkin rymään ja oppii tuntemaan lapsia eri luokka-asteilta. Yhdessä tekemisestä syntyy tulosta ja omatoimisuuskin palkitaan!

Lapset olivat eilen muuten niin poikki urheilusuorituksistaan, että eivät jaksaneet edes lähteä tarjoamalleni uintireissulle, vaan söivät kauheat kasat ruokaa, kävivät suihkussa  ja olivat valmiita siirtymään vaakatasoon jo ennen kahdeksaa, joka ikinen!

Tänään koulusta on vapaata (opettajien koulutuspäivä), ja me olemme olleet liikkeellä aamusta asti. Ensin käytiin Emilin kanssa ottamassa verikokeet keliakian testausta varten, ja sitten haettiin "pienemmät sisarukset" puistoon nauttimaan syyskuun lopun lämmöstä. Vapaa päivän kruunasi pizza ja pasta lounas italialaisystävienkin kehumassa Mezza Luna ravintolassa. Lapset söivät taas Margarita pizzaa, minä testasin kasvistortelliineja, olivat ihan sairaan hyviä!