Elokuun alussa meille tuli ensimmäinen vuosi täyteen Istanbulissa, syyskuussa alussa ensimmäinen vuosi tässä kodissa.

Asuminen Istanbulissa on ollut kaikkea muuta ja paljon enemmän kuin mitä ennen tänne muuttoa osasin kuvitella. Ennen muuttoa mielikuvat olivat negatiivis-sävytteisiä, mutta kuvitelmani ovat osoittautunut epätodeksi ja käsitykseni Istanbulista ja Turkista yleensä on muuttunut täysin. Pelko siitä että en viihtyisi täällä ja mikään ei toimisi on muuttunut käsitykseksi, että täällä, jos missä, kaikki on mahdollista.

Olemme erittäin ihastuneita turkkilaiseen ruokaan ja ystävällisiin ihmisiin sekä palvelukulttuuriin, josta en osannut unelmoidakaan. kaupungissa viehättää sen monimuotoisuus modernista pilvenpiirtäjä-alueesta kiemurteleviin pikkukatuihin. Kaikki kaupungin tarjoamat tuhannet ravintolat ja kahvilat ja historian monumentit jopa ostoskeskuksetkin kuuluvat niihin asioihin jotka saavat viihtymään.

Monen vuoden ulkomaan asumis-kokemuksella tiedän, että kodilla on suurin merkitys viihtyvyyteen. Kodin tulee olla oman oloinen, on se sitten vanha tai moderni, maalla tai kaupungissa, ja se on saatava valita itse. Tämän kodin valinta oli meille kuitenki sattumaa, sillä moni tätä ennen valittu asunto meni alta. Ne toiset asunnot olivat aivan erilaisia kuin tämä, mutta enää en vaihtaisi kotiamme pois. Asetuttuamme olemme huomanneet kuinka keskeisellä ja kuitenkin niin rauhallisella paikalla asumme. Nyt en enää suostuisi muuttamaan suureen asuin-kompleksiin, vaan nautin pienkerrostalon rauhasta ja sen edustan puutarhasta.

Kotimme on avara, yhden kerroksen asunto. Minä pystyn hallitsemaan sen joka nurkkaa, ja kuulen mitä eri huonessa tapahtuu. Asunnon kruunaavat parvekkeet ja näköala Bosborille.

Kun kävin katsomassa tätä asuntoa, en ymmärtänyt mitään sen sijainnin hyvyydestä, vaan minut hurmasivat asunnon eteisestä olohuoneeseen antavat kaaret, vaikka en muuten mikää kaari-ihminen olekkaan.

878451.jpg

Sekä näköala.

878863.jpg

Tälläisillä fiiliksillä ensimmäisen vuoden jälkeen Istanbulista. Voisi siis sanoa, että olemme löytäneet paikkamme tästä kaupungista Ainakin tällä hetkellä meillä on täällä hyvä olla.