En ole pariin viikkoon nähnyt oikeastaan ketään ystäviäni. On ollut mukava rauhoittua vieraiden jälkeen, ja salakavalasti olen samalla huomannut mökkiytyneeni sisälle autonpuutteessa.

Eilen tapasimme kuitenkin pitkästäaikaa ystäväpiirissä, jossa meillä on ollut tapana kutusua toisiamme lounaalle kotiimme. Olemme kaikki eri maista ja monista eri uskontokunnista. Meitä yhditää samanaikainen saapuminen Turkkiin sekä miestemme yhteinen työnanataja. Tähän mennessä olemme nauttineet intialaisen-, italialaisen-, taiwanilaisen- sekä suomalaisen lounaan. Eilen vuorossa oli Espanja.

Modernisti sisustetun, lapsettoman pariskunnan city asunnon suuri olohuoneen pöytä oli varattu ruokailupaikaksemme. Kun vieraat olivat saapuneet ja ensimmäiset kohteliaisuudet vaihdettu, istahdimme muhkeille sohville ja tapaksia alkoi virrata pöytään. Espanjalaista perunaomelettia osasimme odottaa, mutta aivan uusia makuja olivat anjovisfile leivät, paprikalla päällystetyt kalapalaset, porsaanlihasta valmistettu mausteinen ja savunmakuinen ilmakuivattu kinkku (ei procutto). 

Lounastapoihimme kuuluu emännän maan ruokakulttuurista ja sen tavoista keskusteleminen. Espanjattaremme, joka syö useinmiten ulkona, pahoitteli pyödänantimien vähäisyyttä sekä yksinkertaisuutta, mutta meistä vieraista taas oli mahtavaa nautiskella aitoespanjalaista omelettia ja kuunnella sen valmistuksen saloja. Emäntämme kertoi, että tapakset syödään aina pienemmällä pöydällä, ja vasta pääruoka ruokapöydällä.

Istuimme sohvilla parisen tuntia napsien ruokia ja keskustellen omien kuulumistemme ja tapaskulttuurin lisäksi uskontojen merkityksestä ja asemasta ihmisten elämässä. Mielenkiintoisiksi uskonto-keskustelut tekee se, että myös me keskustelijat olimme eri uskontokunnista ja monissa maissa asuneita.

Olin lounaan jälkeen äärimmäisen hyvällä tuulella. Aurinkokin paistoi. Lapset pääsivät koulun jälkeen uimaan ja purkamaan energiaansa (kyllä! Allas on vihdoin täytetty ja käytössä). Kuin bonuksena päivälle olin sopinut, että Elimas tulee illalla hetkeksi meille, että minä pääsen jumppaan.

Aika mukava päivä, vaikka mies on muutaman päivän matkoilla ja Axel valvoi ja oli super-aktiivinen koko tapas-lounaan ajan.

Tänään olen menossa Kansainväliset Naiset- yhdistyksen lounas-tapaamiseen.

Alan taas aktivoitua!

609223.jpg

Erikoinen tulppaani uima-altaan viereisestä kukkaruukusta.