Tänään äitienpäivänä oli hieno herätä kolmen lapsen hyviin äitienpäivä-toivotuksiin. Isommat lapset olivat tehneet koulussa asiaankuuluvat kortit, ja mieskin oli jossain välissä ehtinyt hankkia pienen tuoksuvan paketin. Aamupala pöytään oli katettu itsepuristettua appelsiinimehua, kahvia, hedelmiä sekä ruisleipää!

Aamupalan jälkeen suuntasimme sunnuntairutiineihimme kuuluen Emilin jalkapallo harkkoihin Cekeriaköyhyn. Ennen matka on taittunut puolessa tunnissa, mutta nyt kesän alkaessa moni muukin suuntaa ulos kaupungista ja matkaan on ruuhkista johtuen varattava 45 minuuttia. Osa ruuhkasta tosin syntyy siitä, että ihmiset ostavat meloneja, grillejä, uimavälineitä ja rantalejuja tienvarsimyyjiltä matkallaan rannalle tai sunnuntai picnicille. Turkkilaiset ovat kaupankävija kansaa ja myyjiä löytyy aina, myyntiartikkeleinaan kunkin kauden tarpeellisuuksia kuten talvella nenäliinoja ja  kesällä vettä, hedelmiä, picnic-tarvikkeita ja uima tavaroita riippuen myös siitä ollaanko kaupungissa vai matkalla veden äärelle.

Jalkapallon jälkeen tapasimme intialaisen ystäväperheen viereisellä ratsastustallilla ja seurasimme heidän tyttärensä ratsastustuntia. Olin jo arvannut seuraukset, ja niinhän siinä kävi, että myös Alexandra haluaa ratsaille. Hän sai puhuttua isänsä helposti ympäri ja niinpä ensi sunnuntaina myös meillä alkaa ratsastus. Olen oikeastaan tyytyväinen, sillä myös minä haluaisin viritellä lapsuuden harrastuksen taas käyntiin!

Harrastusten jälkeen söimme peri turkkilaista lounasta. Löysimme ihanan maantien varrella olevan puutarhan leikkipaikkoineen, jossa ison nurmikkoalueen puiden ja pensaiden varjoihin oli aseteltu pöytiä ja grillejä. Tämä puoli picnic-tyyppinen ratkaisu, jossa mezet tulevat valmiiksi nautittavina pöytään ja jossa lihat grillataan itse, tuntuu olevan tälle kaudelle tyypillinen tapahtuma. Näitä aamupala/lounas paikkoja oli nimittäin vieri vieressä, ja kaikki tuntuivat olevan lähtiessämme enemmän tai vähemmän täynnä. Sunnuntai on havaintojeni mukaan muutenkin pyhitetty täällä rentoon yhdessä oloon ulkona, itse järjestetyn picnicin, ravintolan, rannan tai puiston puitteissa.

Vaikka tämä viikonloppu onkin ollut varsinainen super tv-viikonloppu euroviisuineen ja jääkiekko-otteluineen, olemme saaneet mahdutettua siihen myös vähän ulkoilua!

Tässä vielä ruusu Istanbulista äideille!

583909.jpg