Minulla on jäänyt kertomatta, mitä viimeisimmät vieraamme tekivät täällä. Siis he jotka jättivät vauvan kotiin ja tulivat "aikuisten lomalle". (He olivat muuten ainoat vieraat, joidenka tuloa jännitin. Jännitti ehkä siksi, että emme ole tavanneet pitkään aikaan ja pariskunnan mies on alunperin miehen ystävä opiskeluajoilta. No turhaan jännitin, ystävät on ystäviä ja meno oli rento. Siitä jatkettiin mihin viimeksi jäätiin

ja viimeksi nähtiin kesällä 2005..) Emil oli kipeä suurimman osan heidän lomaansa 3,5 päivää, eli minä olin kotona päivät poikien kanssa ja vieraat kaupungilla. Illalla herkuteltiin ja vietettiin iltaa kotona ja yhtenä iltana kävimme syömässä ulkona ilman lapsia. Aivan mahtavassa kalaravintolassa.

Menümüz

Tämä mukava kalaravintola tässä "meidän rannassa" on nimeltään Eftalya. Ravintolan tilat on sijoitettu kolmeen kerrokseen, joista kahdessa alimmassa soitetaan turkkilaista live-musiikkia ja ylimmässä sitten ei. Alimman kerroksen pöydät menevät hetkessä, ja jos sieltä pöytää itselleen halajaa on se varattava monta päivää etukäteen. No, me emme tätä tienneet ja saimme pöydän kolmannesta kerroksesta kuitenkin merinäköalalla. Loppupeleissä musiikittomuus ei haitannut, sillä mehän halusimme keskustella.

Herkuttelimme oikein pitkän kaavan mukaan. Ensin pieniä kalaisia kylmiä alkupaloja: jättikatkoja, artisokansydämiä, kesäkurpitsasalaattia, vihersalaattia ja jotain muita pieniä kala-annoksia. Ennen varsinaista pääruokaa söimme lämpimiä herkkupaloja: kalapullia ja  ravunjalkoja ja pääruoaksi tilattiin yksi iso piikkikampela (engl. Turbot). Ruoka oli aivan taivaallista. Ja palvelu turkkilaisen vakion mukaan hyvää. Tarjoilijamme suositteli meille ruokalistan ja oli koko ajan mukavalla etäisyydellä huolehtimassa että meillä oli kaikki kunnossa. Jälkiruoaksi tilasimme lautasellisen turkkilaisia baklava-leivoksia jotka ovat makuuni äklömakeita, mutta maistuvat turkkilaisen kahvin kanssa. Harmikseni minä otin teen muiden ottaessa turkkilaiset kahvit. Kupin pohjalle jäävästä kahvinsakasta voi uskomuksen mukaan nimittäin ennustaa: kahvikuppi käännetään lautasta vasten ja pohjalle jäänyt sakka kertoo tulevaisuudesta.. tarjoilija lupautui ennustamaan kahviemme sakoista, ja vastaukset olivat todella mielenkiintoisia. Ystävämme nimittäin etsivät itselleen uutta kotia ja toivovat pian myös toista lasta ja mitä sanoikaan ennustus? Naisen kupista näkyi vauva ja miehen kupista pieni talo. Minun mieheni kupista tarjoilija sanoi näkyvän matkan autiomaahan.. mitä ihmettä se tarkoittaa?

Arvatkaa harmittaako kun en ottanut kahvia?