Monessa blogissa olen törmännyt meemiin - haasteeseen - listata omia omituisuuksiaan. No minua ei ole edes haastettu, mutta silti teidän ihmetykseksenne ja omaksi ilokseni olen koonnut pienen listan omista omituisuuksistani:

1. ensimmäinen omituisuus liittyy tiskikoneen tyhjentämiseen ja täyttämiseen. Jos tiskikone on ollut päällä yöllä, on minun tyhennettävä kone heti aamulla, samalla kun kahvi tippuu, vaikka olisi kuinka kova kiire tahansa, vaikka lapsilta läikkyisivät murot ruokapöydällä, vaikka vauvaa itkettäisi. Se on vaan tehtävä, muuten alkaa ketjureaktio asunnon siivottomuudesta, kun likaiset astiat kertyvät keittiön tasolle. Siis heti aamulla tiskikoneen tyhjennys ja kertyneiden likaisten astioiden laitto koneeseen. Ja tämä pakkomielle ei valitettavsti takaa sitä, että täällä muuten olisi niin kovin siistiä.

2. Muovipussit. Asumme jälleen kerran maassa, jossa muovipussit eivät maksa mitään, ja näitä ohuita, helposti rikkoutuvia pusseja kulkeutuu kotiin helposti kymmenenkin kappaletta yhdellä kaupassakäyntikerralla. Vaikka tiskipöydän alakaappi tursuaa pusseja, en voi heittää tyhjiä "ylimääräisiä" pusseja roskiin, sillä verukkeella, että niitä voi vielä tarvita. Roskapusseiksi näitä muovipusseja ei millään ehdi käyttää kaikkia.

3. Kinkku aina juuston alle voileivällä. Siis, minua etoo katsella kinkkuviipaletta haukatessani voileipää, joten se on aina piilotettava juuston alle. Pahimmat etomiskohtukset tulevat kaupan pakettikinkusta, jonka päälle on kertynyt kosteutta... Siis kinkku aina juuston alle.

4. Omituisuus tai turhamaisuus, mutta sipaisen itseeni vähän hajuvettä, vaikka viettäisin koko päivän kotona näkemättä ketään. Niin, ja en laahusta täällä verkkareissa, aina on vähintään farkut jalassa.

5. Olen alkanut inhoamaan turhaa pikku sälää. enää en osta lapsilleni hampurilaispaikoista lastenaterioita, koska inhoan sitä turhaa omituista tavaraa, joka niihin liitetään nimikkeellä lelu. Sitten ne tavarat lojuvat kotona , eikä kukaan tiedä mitä ne ovat eikä niillä leikitä.

6. Tämä seuraava on minusta ihan normaalia, mutta varsinkin muuttomiesten mielestä tosi omituista: raahaan nimittäin n. 10 kilon lasipurkkia rantakiviä muuttokuormassamme. Kivet ovat minusta kauniita ja ne on antaumuksella kerätty Kreikasta eräältä rannalta Evian saaresta.

Tässähän näitä. Kuinkas omituisia te olette?