Tilastoja ja nippelitietoa rakastavan mieheni mukaan maanantaina päivä oli yhtä pitkä Helsingissä ja Istanbulissa. eilen siis Helsingin päivä oli jo pidempi kuin päivä täällä, ja nyt olette karanneet jo menojanne..

Lohdutukseksi meille, täällä on nyt käynnissä sääennusteiden mukaan neljän päivän kesä. Tämä huikea lämpöaalto alkoi maanantaina, ja mittarin lukemat kiipeävät mukavasti vähän yli kahdenkymmenen asteen.

Ensimmäisten lämpöaaltojen lämpöön on vaikea luottaa. Maanantaina läksin kävelylenkille villa- ja tuulitakkiin turvautuen. Palasin kotiin yltäpäältä hiessä. Eilen olin jo sen verran viisastunut, että päälläni oli t-paita ja farkkutakki ja tänään ajattelin testata miltä parikymmentä astetta tuntuu capri-housujen kanssa..

Naamakin on saanut vähän tervettä väriä pitkien ulkoilulenkkejen ansiosta, ja kohta varmaan näkyvät silmännurkan rypyt valkoisina rantuina.. Alexandran varpaankynnet lakattiin parvekkeella maanantaina, omillekin pitäisi tehdä jotain. Hyväenteisesti pihamme uima-allas on tyhjennetty ja pesty talven jäljiltä, mutta uutta vettä ei ole vielä lisätty. Ehkä hyvä niin, muuten meidän lapset menisivät varmasti sinne vilustuttamaan itsensä. Uima-asuja testataan jo päivittäin...

Täällä asuvien suomalais-ystävieni mukaan ensi kesästä on povattu vuosisadan lämpimintä ja veden pelätään loppuvan. Onneksi meillä on mahdollisuus poistua täältä kuormittamasta kaupunkia ja muuttaa kesäksi viileämpiin maisemiin koto-Suomeen!