Eilen läksimme päiväkävelylle parvekkeelta saamien lämpimien tuulenvireiden ja aurinkoisen ilman houkuttelemana. Kävelimme lähitienoon mutkateitä päämäärättömästi ja ihailimme puiden ja pientareiden kukintaa, raukeita kissoja ja ensimmäisiä ilmassa liiteleviä perhosia.

457667.jpg

Pian löysimme itsemme kulkemasta hökkelimäisten talojen ympäröimää katua. Talojen edustoilla oleili vanhoja naisia, jotka vetivät valkoista huivia kasvojensa peitoksi nähdessään meidät. Olisi tehnyt mieli ottaa valokuva, mutta en kehdannut. Jatkoimme epävarmoina kulkuamme ja yht´äkkiä ympärillämme oli joukko pikkupoikia mukanaan nahkainen jalkapallo, jonka maalipinta oli lähtenyt aikaa sitten. Uteliaisuuttaan tai kielitaitoaan harjoittaakseen pojat huutelivat meille englanninkielisiä tervehdyksiä ja yksinkertaisia kohteliaisuuksia samalla tehden temppuja pallollaan. Ja he olivat taitavia! Tuli ihan olo, että täältä hökkelikylästä ne seuraavat jalkapallon Ronaldinhot tulevat!

Hökkelikylä ylhäältäpäin

457653.jpg

 

Illalla olimme seuraamassa firmojen välistä koripalloa. Seurasin vähän ottelun kulkuakin, mutta ennenkaikkea silmiini pisti katosta riippuvat liput. Koulun liput, Turkin lippu ja suuri kuva Turkin tasavallan perustajasta Ataturkista, jonka jokainen turkkilainen tai Turkissa opiskeleva tuntee, myös meidän lapsemme. Ataturkin kuva löytyy varmasti jokaisesta julkisesta rakennuksesta ja setelistä. Toinen Hauska huomio oli se kuinka turkkilaiset, tässä tapauksessa miehet, olivat kiinnostuneita vauvastamme. Axel kiersi miehen sylistä toiseen (huom. matsi oli käynnissä!) ja tapaus haluttiin tallentaa kameralla!

457657.jpg

Illalla mies lähti "yhdelle oluelle". Se ei tainnut olla mikään "0,4 l.n euro tuoppi" kotiintuloajan ja hajun perusteella. Ennen miehen kotiutumista olivat lähipuiden linnut jo aloittaneet aamutoimensa...

Hieno sää jatkui tänään. Jalkapallotreenejen jälkeen läksimme brunssille läheiselle merenrannalle. Kotiin lähti taas pari kiloa kiviä!

457664.jpg

 

Illalla meillä vietetään vielä vaalivalvojaisia turkkilais-suomalaisen perheen kanssa.

Meillä on siis taas ollut hauska ja ohjelmarikas viikonloppu!