Eri puolilla Istanbulia on tiistaina markkinapäivä, jolloin joku tietty pitkä katu muuttuu pitkäksi toriksi. Kirjavien katoskankaiden alla myydään kaikkea maan ja taivaan väliltä - vaatteita, laukkuja keittiötavaraa, hedelmiä, vihanneksia, pähkinöitä, juustoja, mausteita, kalaa..

Turkkilaiset kotiäidit tulevat ostoksille ja heidän kätensä ovat täynnä erinäköisiä nyssyköitä niinkuin omanikin. Kaupustelijat huutelevat halpoja hintojaan ja houkuttelevat ostajia. Teelaseja tarjottimilla kuljettavat pojat puikkelehtivat taitavasti ihmisvilinässä.

Ihmismuurien peittämistä kojuista voi päätellä missä myydään jotain todella laadukasta ja edullista. Turkissa valmistettuja huippu muotitalojen vaatteita saa täältä 5.stä liirasta ylöspäin (5 liiraa = 2,5 €). Pöydiltä löytyy amerikkaan meneviä farkkuja, ranskalaisia lastenvaatteita ja ihan niitä suomalaisillekin tuttuja Benettonin, H&M.n, Lindexin, Espritin vaatteita ja vaikka mitä muuta! Kunhan vain jaksaa penkoa, niin markkinat on shoppailijan taivas!

Halvat hinnat ja hyvä tarjonta nostattavat mieltä. Ystävääni tervehditään monesta kojusta, hän on asunut täällä jo 5 vuotta, hänet muistetaan bazaarilla. Vaaleaa vauvaani ihaillaan. Teen "löytöjä" monesta pöydästä. Matkan varrelta tarttuu mukaan pääasiassa vaatteita. Hedelmä- ja vihanneskojuille ehdittäessä rahat riittävät juuri ja juuri kevätsipulinippuun ja kiloon tomaatteja.

Ensi tiistaina uusiksi!