Eilen oli taas aika nätti ja lämmin päivä. Päätettiin lähteä mummin ja Axelin kanssa alas Bebekin rantaan katsomaan veneitä ja kävelemään leveällä rantabulevardilla.

Aikamme käveltyämme ostimme jäätelöt ja menimme niitä puiston penkille syömään. Meidän lähettyville tuli tovin päästä pieni joukko ihmisiä. Keltapuseroinen povekas nainen rupesi nojailemaan puuhun ja valokuvaaja kuvasi naista. Kaksi muuta ihmistä antoivat ohjeita ja etsivät uusia kuvauspaikkoja. Sitten joukon ainut mies hoksasi pienen vaalean pojan rattaissa katselemassa tapahtumaa. Se oli meidän Axel. Hän kyseli tietysti mistä olemme kotoisin? Kuinka vanha Axel on ja hänen nimeään. Kehui poikaani kauniiksi (niinkuin olen täällä tottunut kuulemaan) ja kysyi saisiko mallia kuvata Axelin kanssa. No, minä suostuin ja kysyin kuka kuvaa ja mihin. Joukkio oli Hurriet-sanomalehdestä ja malli joku Cala tai Gala (nimi kuulosti jotakuinkin tältä tsala). Sukunimen olen jo unohtanut. Tämä keltapuseroinen nainen on kuulema kuuluisa malli ja filmitähti. Kuin pienenä lisä-infona hän kertoi, että nyt Axelistakin tulee kuuluisa, kun pääsee tämän tätin kanssa kuviin. Siihen oli pakko Hurriet-lehden jutuntekijälle kertoa, että "kuule, meidän Axel on jo kuuluisuus osassa Istanbulia, varsinkin Etilerin nurkilla." Monessa kaupassa ja ravintolassa juostaan kädet ojossa Axelin nimeä huutaen meitä vastaan, nipistetään poskesta ja kysellään kuulumisia. Ja se kuuluisuus riittää minulle täällä Turkissa vallan mainiosti.

Mutta kuka on tämä keltapuseroinen nainen? Te turkin tv-kanavia ja sarjoja seuraavat (Ewe, Ilona...), kuka on tämä Cala tai Gala, tai Calan....

1370469.jpg

Joku turkkilainen suurjulkimoko?

Minulta pyydettiin meiliosoitetta kuvan lähettämistä varten, mutta vielä ainakaan postiluukku ei ole kilahtanut, eikä mallin henkilöllisyys selvinnyt.