Eilen oli Axelin nimipäivä. Kotona tuttavallisemmin Akku, Aksukka, Akke ja Suomen puoli vuotta vanhemman Leo serkun mukaan: Akki. Tarkoitus oli nimpparin kunniaksi tehdä mukavia juttuja, joista varsinkin Axel olisi nauttinut (puistoilla, syödä mansikoita ja kermavaahtoa ym) mutta suunnitelmat muuttuivat äkisti.

Alexandra muuttui hyväntuulisesta tytöstä kitisijäksi ja alkoi huutaa yhtäkkisesti. Hän huusi, että on KUUMA, ja totta, tyttö oli ihan hikinen. Sitten alkoi kamala päänsärky joka sai tytön vaikeroimaan ja HUUTAMAAN, eikä hän voinut kuin maata lattialla. Annoin äkkiä suuhun sulavaa Panadolia ja soitin lastenlääkärille paniikissa. Lääkäri neuvoi lähtemään sairaalan ensiapuun välittömästi.

Minä täällä, yksin kotona. Sairaala puolentunnin ajomatkan päässä. Lapsi ihan hervottomana lattialla makaamassa. Mietin läpi ihmisiä joilta pyytää apua, ja päädyin paniikissa soittamaan autokuskillemme ja sain itkun seasta suusta ulos turkiksi sanat: "Alexanda tosi kipeä, tule." Sinan hurautti meille taksilla, auttoi kantamaan lapset autoon ja ajoi kovaa sairaalaan. Hän seurasi minua lasten kanssa lääkärin huoneeseen ja oli yhtä huolestuneen näköinen kuin minä. Lääkäri totesi Alexandran kurkunpään punaiseksi, taivutteli niskaa ja oli sitä mieltä, että kyseessä on sinuiittis, ei sen vakavampaa, mutta, että tyttöä pitää tarkkailla meningiitin varalta.

Vähän hölmistyneenä hyväksyin diagnoosit ja palasimme kotiin. Mieleen jäi kuitenkin epäilys, että oliko diagnoosi oikea. Alexandralla on nimittäin pääkipuja aika usein (mainitsin tästä lääkärille), mutta ei mitään näin rajua. Olen miettinyt olisiko hänen näkönsä huonontunut, juoko hän tarpeeksi nestettä vai kärsiikö hän migreenistä? Taidan varata seuraavalle Suomen reissulle ajan jostain silmä/päälääkäristä.

Sinan oli hirmu kultainen tuodessaan meidät taas kotiin. Hän sanoi pitävänsä puhelinta lähellä ja olevansa heti valmis tulemaan, jos Alexandran tilanne huononee.

Ihanaa että joku huolehtii.

Niin, syötiin me sitten jäätelöannokset, kun päästiin kotiin, ja hyvin näytti vaniljajäätelö Axelille maistuvan!

1402790.jpg

Meidän pääsiäiskukkaset