Täällä Turkissa on ollut tottuminen tupakansavuun ostoskeskuksissa, ravintoloissa, pienissä vaatekaupoissa, kahviloissa jne.

Mutta nyt on muutos tiedossa. Luin juuri uutisen, että tupakointi julkisilla paikoilla kielletään lailla ensi vuoden alusta! Aikamoista, ihanaa!

Lakimuutos voi tosin olla turkkilaisille kova pala, koska ihmiset ovat tottuneet tupakoimaan ihan missä vain. Uutisen mukaan tupakointi kielletään  ravintoloiden ja kahviloiden lisäksi julkisissa rakennuksissa, työpaikoilla ja muun muassa ostoskeskuksissa. Ilomielin ottaisin listalle mukaan myös taksit.

Muutama turkkilainen tuttava on ihmetellyt Suomen matkansa jälkeen, että missä kummassa niitä savukkeita voi Suomessa polttaa. Kohta heillä alkaa totinen totuttelu savuttomaan elämään myös kotimaassaan. Siirtymäaika tosin on puolitoista vuotta.

Turkissa noin 60 prosenttia miehistä ja 20 prosenttia naisista polttaa. Turkki on maailman viidenneksi suurin tupakantuottajamaa. Vertailun vuoksi Suomen lukuja: (Vuonna 2006) 24 prosenttia miehistä tupakoi päivittäin  ja naisista 19 prosenttia.