Mieskin innostui valkoisesta Istanbulista ja kylmästä ilmasta  palatessaan lentokentältä kotiin perjantain ja launatain välisenä yönä niin, että ilmestyi aamupalalle lasketteluhousut jalassa. Viesti oli selvä ja lupaus annettu: meidän perhe lähtisi pulkkailemaan. Niinpä pakkasimme autoon ainoan pulkkamme ja kasan lämpimiä vaatteita ja läksimme päivän reissulle Izmitin suuntaan Kartepeen, 1700 m korkeudessa olevaan Green Park  resorttiin katsomaan kunnon talvea.

Kohde on meille viime vuodelta tuttu, jolloin miehen työnantaja järjesti siellä Uuden Vuoden juhlat. Silloin lounastettiin hotellissa, laskettiin pulkalla mäkeä, lilluttiin hotellin lämpimässä uima-altaassa ja nautittiin yltäkylläisestä iltaohjelmasta. Seuraavana päivänä laskettiin vielä vähän pulkalla ja haaveiltiin rinteisiin pääsystä sukset jalassa, joku kerta.

nrs.jpg

 

 

 

 

 

 

 

kuva hotellista

 

Tällä kertaa mies leikitti mäessä isompia lapsia ja  järjesti pulkkakisoja (vuokrapulkalla, jonka voi vuokrata lähimmästä kylästä matkan varrelta). Minä vetelin Axelia tasaisella maalla pikkupulkassa ja nautiskelin valkoisen harmaasta maisemasta. Ilma oli "sumuinen" ja pilvinen, kuten viime kerrallakin. Seitsemästä pakkasasteesta huolimatta ilma oli kosteaa ja pähkäilimme "sumun" olevan pilvenhattaraa. Lounasta nautimme alimman hissin ski-bistrossa, jossa tarjolla oli hyvää ja tukevaa turkkilaista ruokaa. Meille maistui sucuk (tulinen makkara), kanavartaat ja köfte. Paikasta olisi saanut viiniä tai vaikka olutta, mutta me huuhtelimme lounaat alas ayranilla (suolaisella jugurttijuomalla), niin turkkilaisille tavoille olemme jo oppineet. Lounaan jälkeen otettiin vielä uudet pulkkasessiot, ja kotiinpäin päätettiin lähteä siinä vaiheessa kun jalat eivät meinanneet jaksaa enää yhtään mäkeä ylös ja "sumu" oli tiivistynyt kunnon hernerokaksi. Axel, joka koko päivän nökötti pulkassa naama peruslukemilla sai aivan älyttömät raivarit kun hänet nostettiin pulkasta ylös kainaloon ja kävely autolle alkoi. Suru talttui vasta monen minuutin ajomatkan jälkeen. Turkkilaistyyppisenä  yksityiskohtana serpentiinitietä alas ajettaessa ovat kymmenet pikkukojut, jotka myyvät teetä, ruokaa ja lumiketjuja sekä vähän alempana paikallisia koripunostuotteita ja ruukkuja.

1191882.jpg

kuurapuita

Nettisivuillaan Green Park mainostaa olevansa ainut laskettelukohde, jossa hiihtäjällä on näköala järvelle sekä merelle. Ja vaikka tälläinen erikoisuus ei kiinnostaisikaan, voin suositella paikkaa ihan vain ulkoiluun tai hyvänä get away -kohteena pois kaupungista. Miksei myös vähän erikoisempana laskettelukohteena esimerksiksi Alppeihin kyllästyneelle!

Nyt monta vuotta pinnan alla kytenyt laskettelu-kuume heräsi kunnolla. Minun on pakko päästä laskettelemaan. Suunnittelilla onkin jo jonkin sortin laskettelu-loma ja mieluiten ilman lapsia. Kartepe voisi olla yksi hyvä vaihtoehto, sillä matka on meille ideaali. Kotiovelta hotellin eteen, rinteiden juurelle vain kaksi tuntia. Vaikka kyllä täältä Turkista muitakin laskettelukohteita löytyy...