Terveisiä tiistai torilta. Ulkona +13 astetta ja aurinkoa (hyvää vastapainoa viime viikon +6 ja sateen jälkeen).

1124891.jpg

Hedelmät ovat hyvän näköisiä vuoden ajasta toiseen. Nyt tiskejä komistavat esimerkiksi mandariinit, omenat ja nuo etu alalla olevat tomaatin ja omenan risteytykseltä näyttävät hedelmät.

Meille hymyillään kun ostamme kolme kurkkua, kilon mandariinejä ja neljä tomaattia. Paikalliset hankkivat torilta koko viikon hedelmä- ja kasvistarpeen ja se on iso määrä se. Täällä syödään hedelmiä ja kasviksia ihan eri mittakaavassa kuin esim. Suomessa.

 

1124904.jpg

Välipalaksi ostamme yhden simitin, joka muistuttaa vähän suomen rinkeliä, mutta jonka pinta on koristeltu seesamin siemenillä. Iloinen myyjä myy niitä suoraan kärrystään 0,50 liiraa kappale. Simitin myyjiä on yleensä pitkin kaupunkia, ostoskeskusten kulmilla, rannalla, torilla ja aamuisin yritysten ovenpielissä kaupaamassa ihmisille aamupalaa. Aamulla simitin mukaan myydään sulatejuusto-kolmioita.

 

1124919.jpg

Jos ostoksia kertyy oman kantokyvyn ylittävä määrä,  voi itselleen palkata kantajan. Valitettavasti en tiedä mitä kantaja maksaa, sillä ostokseni mahtuvat aina Axelin rattaiden alle.

Läksin torille etsimään muutamaa Suomen joulutuliaista, mutta niiden sijaan mukaan tarttuikin imurin pölypusseja, muutama paita ja hedelmäostokset...