Poskiontelontulehdukseni on kurissa antibiottikuurin avulla. Lääkäri määräsi myös nenäsuihketta sekä Vicks Dry Vapo mixtuuraa. Troppien yhteisvaikutuksella olo tuntuu aika hyvältä, vaikka nenä onkin vielä yllättävän tukkoinen näin lääkekuurin viimeisenä päivänä. Vicksin mixtuura on yllättänyt  positiivisesti ja ajattelin hankkia sitä perheen yhteiseen lääkekaappiin nuhapotilaiden varalle, koska se todella avaa hengitysteitä ja parantaa oloa.

Pyörrän puheeni siitä, että kaikki lääkkeet täällä olisivat halpoja. Antibiottini maksoi 49 liiraa (25€) ja kallista on myös tsekkaamani hoitava astmalääke sekä lasten käyttämät monivitamiinitabletit. Halpoja taas ovat päänsärkyyn käyttämäni parasetamol 1,38 YTL, Vicks Dry Vapo 3,69 YTL ja nenäsumute 4,41 YTL.

Kotona Axel vipeltää minkä ehtii. Keittiön alakaappien sisältö on lattialla monta kertaa päivässä. Samoin cd.t ja dvd.t, kengät... Määrätietoisen näköisesti Axel kulkee tällä aina kynä kädessä (en tiedä miten hän ne aina löytää), mutta seinät ja huonekalut ovat toistaiseksi säilyneet puhtaina kop kop. (Kynät, lusikat jne hakeutuvat aina muuten vasempaan käteen.. Olisiko tässä meidän perheen ainut vasenkätinen tulossa... ) Muita Axelin lepijekkuja ovat isompien lasten sänkyihin kiipeäminen, sähköjen sammuttaminen tietokoneesta ja joulukuusen koristeiden repiminen. Kepposistaan huolimatta Axel ei ole mikään ilkeä lapsi vaan erittäin rakastettava ja puoleensavetävä poika. Nyt todella tiedän mitä sanonta: "Jag skulle kunna äta upp dig!" tarkoittaa. Kuiskutan sen varmaan sata kertaa päivässä Axelin korvaan ja upotan pääni pikku kätösten paijattavaksi!

1126490.jpg

Koulussa Emil on nyt muutaman viikon paneutunut kokonaisvaltaisesti käsitteeseen kulttuuri. Joka ilta edellis- ja tällä viikolla (30 min/päivä) tutkimme ja puhuimme Emilin valitsemista Suomen kulttuurin osa-aiheista. Itsekin tuli pohdittua varsinkin Suomen "erikoisuuksia" (jotka meistä suomalaisista tuntuvat ihan tavallisilta asioilta) avanto-uinnista kaamokseen ja yöttömiin öihin, neljään vuoden aikaan ja kesämökki-kulttuuriin. Emil osaa nyt kertoa Suomesta hyvin asiallista faktaa maan sijainnista lippuun ja rahayksikköön, lasten lukutaidosta ruokakulttuuriin, urheiluun, eläimiin.... Huomenna lapset esitelmöivät kotimaidensa kulttuureista luokissa ja vanhemmat on kutsuttu mukaan yleisöön.

Alexandran koulu tuntuu luistavan hyvin. Alexandra ei valita, eikä opettajallakaan ole huomauttamista. Joka päivä reppu on täynnä päivän aikana tehtyjä tehtäviä (puuhakirjatyyppisiä) ja illaksi on nyt viime aikoina tullut aina yksi pieni läksy.  Viime viikon koulun toy salessa Alexandra oli ostanut luokkakaverilleen pienen lelun, koska tytön omat rahat olivat jääneet kotiin. Annoimme lapsille koulun myyjäisiin mukaan 10 YTL/lapsi, joista Alexandra kulutti kolmeen leluun liiran, Emil taas yhdeksän.. Alexandran hyväntekeväisyys ystävälleen lämmitti mieltä!

Sokerina pojalla:

Jos miehen saa ylipuhuttua niin se on menoa. Ja nyt sitten mennään.. Sohvakangas valittiin lauantaina ja sohvat haettiin uudelleen verhoiltavaksi maanantai-iltana. Jännittää ihan hirveästi onnistuuko lopputulos.. Sain myös uuden idean ison rahin teettämisestä olohuoneeseen.  Mies ei tyrmännyt ideaa ainakaan suoralta kädeltä, vaan näytti jännittävän mietteliäältä. Mutta ensin siis katsotaan miltä lauantaina palautuvat uudet-vanhat sohvat näyttävät.

Niin, ja lasten talviloma alkaa maanantaina, ja silloinhan me olemmekin jo talvisemmissa maisemissa, ainakin kylmemmissä!

Vi ses snart!