Pikku potilas voi jo paljon paremmin eilisen kovan kuume-illan jälkeen. Yöllä huomasin, että kuume hävisi välillä kokonaan ja aamullakin Axelilla oli vain lämpöä. Yskä on nyt pahan kuuloista, mutta lienee merkki liman irtoamisesta.

Näin keskiviikkoisin meillä on "vesipäivä". Tarkoittaa, että meidän käyttämämme juomavesifirman rekka tulee alueellemme ja hakee tyhjät vesipullot ja tuo täydet tilalle. Meidän "normi" juomaveden kulutus on kaksi 19 l  pulloa viikossa. Huonojen säiden ym yllättävien tilateiden varalle meillä on kotona koko ajan neljä 19 l pulloa. Pullovettä käytämme juomisen lisäksi kahvinkeittoon, mutta ruoanlaitossa käytän kraanavettä, jolla pesen myös vihannekset. Kraanavesi on meidän hanoissa ihan mautonta ja hajuntona, mutta siinä on varoitusten mukaan terveydelle haitallisia jäämiä. Olen yrittänyt selvittää eri lähteistä, mitä nämä "jäämät" ovat, mutta kukaan ei tunnu antavan yksiselitteistä vastausta. Minulle on vastattu, että veteen jää maasedimenttiä, ja jotain pieniä partikkeleita, mutta kuten sanottu itse emme ole havainneet mitään.

Me päädyimme heti alkumetreillä hankkimaan kotiin vesiautomaatin, jonka avulla saamme juomaveden kylmänä, mutta enemmän käytetty tapa täällä tuntuu vielä olevan vesitönikkään asennettava muovipumppu, jota pumppaamalla veden saa kannuun.

1091605.jpg

Tässä meidän iloinen vesimies tuo juomapulloa. Takana on juuri 23 rappusta..

Muistan jostain lukeneeni, että kun suomalainen matkustaa ulkomaille on hänen aina testattava kraanaveden makua. Jos vesi on mautonta, sopii se hänen mielestään juotavaksi. Tässä ehkä syy monien matkaripuleihin?