Maanantain pohjamudissa pyöriskelyn jälkeen läksin ulos, kävin ostamassa itselleni saapikaat ja päätin kunnostautua järjestämällä Axelille lastenkutsut loppu viikosta. Huomenna aaumlla talo täyttyy äideistä ja heidän noin vuoden ikäisistä pilteistään. Koska epäonnistun aina kakun leivonnassa, päätin, että tänä vuonna en stressaa, vaan kävin valitsemassa ja maksamassa leipomosta vadelmaisen juustokakun, joka tuodaan kotiin huomenna ennen juhlien alkua! (jos osaisin tarpeeksi turkkia, voisin soittaa leipomoon ja tilata kakun puhelimitse). Elimakselta taas olen tilannut pellillisen feta-börekiä, joten minulle jääkin vain seura-emännän ja kahvinkeittäjän hommat!

1060711.jpg

Tänä iltana minua ja lapsia tulee viihdyttämään blogin kautta löytynyt uusi Istanbulin suometar miehensä kanssa. Hän oli blogista lukenut yksinäisestä viikostani ja ajatteli piristää! (kuinka ihanaa!!).

Illallista on päätetty tilata internetin kautta palvelusta, jolle on listattu hirmuinen määrä Istanbulin ravintoloita ihan hampurilaispaikoista parhaisiin kalaravintoloihin. Nettisivulle latautuu halutun ravintolan menu, ja sitten vain klikkaillaan haluttuja ruokia haluttu määrä ja erikoiskenttään voi vielä lisätä erityistoiveita (ei suolakurkkua, pihvi mediumina, erittäin tulisena jne.). Kun tilaus on valmis, palvelu laskee hinnan ja kysyy maksutavan. Ruoan voi tilata kotiin  tiettyyn aikaan eikä kuljetus maksa mitään. Netin kautta ravintolat antavat alennuksia anoksista ja palvelu on listannut esimerkiksi suosituimmat ravintolat. Palveluun on myös mahdollista tallettaa omat lempiannokset, jolloin tilaaminen helpottuu entisestään. Ja minulle vielä yksi tärkeä pointti: sivut löytyvät myös englanniksi, jolloin ravintolahenkilökunnan ja minun väliset puhelinkömmähdykset ovat historiaa.