Lomat on nyt lomailtu ja meidän perhe taas Istanbulissa. Arki iski päin naamaa oikein kunnolla, sillä mies lensi heti aamulla taas Ankaraan, ja minä olen yrittänyt hoitaa maanantaita kunnialla kotiin. Ei ollenkaan niin helppoa loman jälkeen, sillä viikon verran olen saanut nauttia appivanhempieni lastenhoitoavusta, jopa siinä määrin, että olen voinut pidentää aamu-unia vaikka tunnilla. Todella luksusta kolmen pienen lapsen äidille!

Suomi-lomalla saimme organisoitua myös yhteistä aikaa miehen kanssa samaisten apujoukkojen avustuksella, ja monen eri suunnitelmaversion jälkeen päädyimme kaupunki-iltaan teatterin ja ravintolaillallisen merkeissä. Oli oikein mukavaa katsella ajan hermolla pyörivää komediaa ja päälle vetäistä ähkyt intialaisittain... Istanbuliin verrattuna Helsinki näytti perjantai-iltana tyhjältä, mutta kuitenkin kotoisalta. Vuosien saatossa taksejen hinnat ovat kyllä karanneet käsistä, kun aloitusmaksukin oli jotain seitsemän euron luokkaa. Täällä kyytini harvoin edes maksaa niin paljoa. Taksia oli kuitenkin pakko käyttää kylmän ilman takia teatterista ravintolaan siirtymiseen.

Lomaviikolla lämpötila vaihteli +14 asteen ja parin miinusasteen välillä. Viikon puolivälissä harmitti, että olin optimoinut mukaan otettavat tavarat niin tarkkaan, että mukana ei ollut talvikenkiä saatika hanskoja itselleni. Mitään ihania talvisaappaita ei löytynyt pikaisella etsinnällä, niinkuin ei minun tuurilla yleensäkään, mutta omat vanhat lapaset löytyivät miehen vanhasta huoneesta. No, joka tapauksessa oli kiva matkustaa kerrankin niin, että 5 hlön laukut (2 isoa ja lentolaukku + 3 reppua) mahtuivat yhden auton kyytiin.. Lämpötilaerojen lisäksi saimme aurinkoisten päivien lisäksi muutaman sateen sekä lasten iloksi pikkuisen lunta. Muistoksi lasten vierailusta mummin pihalla nökötti vielä ainakin lauantaina Emilin tekemä iso lumipallo.

Ja loma-muistona kaikista ystävien tarjoamista lounaista, illallisista ja saunasyömisistä kiristää housun nappi ainakin vielä tänään.. Hauskat hetket ovat siis vielä hyvässä muistissa ja tallessa! Kiitos!

984498.jpg

Niin valkoista, niin sinistä - niin suomalaista!