Jo eilen illalla piti kirjoittaa raporttia siita miten sateen ropina muuttui myrskyksi, mutta lasten koko paivainen sisalla olo ja nukkumaan meneminen vasta ilta kymmenelta veivat minusta mehut niin totaalisesti, etta nukahdin itsekin sohvalle kympin jalkeen ja kommin sankyyn puoliltaoin. Tama kymmenelta nukkumaan meneminen tuntuu olevan jo isompien lasten kesavakio, samoin blogipostausteni ajankohta puolenyon kieppeilla.

Mutta nyt myrskyyn.

Pitkin yota herailin sateen ropinaan ja aamu valkeni harmaana. Oli tosi synkkaa.

788478.jpg

Kova tuuli heivasi kaisloja haluamaansa suuntaan ja taivutti puita kaarelle. Osa lasten rannalle jatetyista hiekkaleluista oli huuhtoutunut mereen, loput kerasimme kiireella talteen.

788485.jpg

Vedenpinta nousi niin paljon, etta sen alle jai kokonaan kallio, jossa laiturimme on kiinni.

788479.jpg

Silla aikaa kun rapsin myrsky kuvia Emilin ja Alexandran piti toimia Axelin lastenvahtina. Kun tulin  takaisin sisalle Axel huusi kuin syotava suihkuhuoneen oven takana. Lapsenvahdit olivat lahteneet kahdestaan lampimaan suihkuun ja jattaneet veljen ulkopuolelle, kun eivat osanneet riisua talta vaatteita. Arvatkaa, etta olin vihainen. Molemmat saivat menna tahoilleen hapeamaan.

Vaikka paiva oli kaoottinen ulkona ja sisalla, sain itsestani irti sen verran, etta kokosin kesan sielta taalta pikana tehdyt ostosloydot kasaan: Kolmet peruskengat, jo monta kertaa pidetty vaaleanpunainen paitis ja merihenkiset farkkupermudat, tummanvihrea kasilaukku, valkoinen vyo ja uusimpina keltainen puhvihiha-paitis ja farkkushortsit. Kaikki tietysti hyvista aleista. Kuvan oton jalkeen muistin, etta olenhan mina myos hankkinut kivan valkoisen kesatakin ja tanaan viela vaaleankeltaisen ja vaalean vihrean t-paidan. Mega aleista tietysti.

788489.jpg