842580.jpg

Adatepe

Lounais-Turkin lomamme jatkui suunnitelmien mukaan Adatepestä Assokseen, noin 40 minuutin ajomatkan päähän. Taakse jäivät villinä minttua ja oreganoa kasvavat kukkulat, mantelipensaat, vapaana kulkevat kanat - ja rauhallinen idylli.

Seuraavat (ja viimeiset) kaksi päivää majailimme suuressa lomahotellissa rantakaistaleella ennen Assoksen kylää. Mies työkuvioissaan, minä lasten kanssa yksin selviytyen aamusta iltaan. Lapsilla oli varmasti mahtavan hauskaa isossa uima-altaassa ja vesiliukumäessä, jäätelöbaarissa ja jälkiruokapöydässä, mutta minulla oli hikinen ja stressaava työ selvitä aamupalan ja lounaan noutopöydistä, uimavalvonnasta, jäätelöistä, uimapuvuista, pyyhkeistä, rasvoista, hatuista ym ym - ja 9 kk vanhan Axelin huolehtimisesta.Toinenkin uhkarohkea perhe oli yhdistänyt loman ja miehen työsession ja naljailimmekin kanssasisareni kanssa esim mahdottomuutta käydä itse uimassa tai vaikkapa vessassa (vauvan kanssa), mutta olimmepahan Assoksessa.

Ennen matkaa en ollut tullut ajatelleksi kuinka paljon 9 kuukautinen konttaa ja mitä kaikkea laittaa suuhun. Vaikea oli löytää sopivaa alustaa jolle laskea vilkas miehen alku tarkastelemaan maailmaa - nurmikolta ja hiekalta lähtee tavaraa liikaa suuhun, klinkkerilattiat ovat likaisia, betonista aukeaa polvet eivätkä rattaatkaan jaksa sitovine vöineen kauaa kiinnostaa aktiivista poikaa. Suurimman osan ajasta istuin 50 cm syvässä lasten altaassa uittamassa Axelia tai roikotin häntä toisen lonkkani päällä ja kävelin ympäri uima-allasaluetta.

Toisaalta oli hyvä huomata, että vaikka esimerkiksi lounastaminen oli aikamoista säätämistä ilman toista aikuista, ovat isommat lapset jo niin isoja, että voivat halutessaan itsekin noukkia ruokia lautaselle, käydä itse ostamassa oman jäätelön tai kipaista vessassa ilman apukomiteaa. Kiltisti he myös auttoivat minua Axelin leikittämisessä hotellihuoneessa, tavaroiden kantamisessa allasalueelle ja ennenkaikkea huolehtivat pikkuveljensä viihdyttämisestä ajomatkoilla.

Vaikka viimeinen pätkä reissustamme ei minusta niin lomalta tuntunutkaan, oli mahtavaa nähdä Troija ja Adatepen kylä. Ja vaikka aikuisia kiroiluttaisi lomien oman ajan puute ja toteutumattomat rauhalliset ruokailut, niin kyllä tämäkin reissu oli lasten kannalta taas aivan mahtava!

Perhe gallupin vastaukset loman kivoimmasta jutusta:

  • Äiti: Troija ja Adatepe
  • Mies: Adatepe ja vesiliukumäki (!)
  • Emil: Troija ja vesiliukumäki
  • Alexandra: Vesiliukumäki ja uima-allas
  • Axelin puolesta äiti vastaa: uima-allas

840207.jpg