Heti on korjattava nolo moka, joka tuli kirjattua tänne muutama päivä sitten. Nimittäin, kamalalla kiirellä ja totisena kirjoitin tänne, että vesi loppuu tästä kaupungista viidessä päivässä. Vaahtosin miehellekin, yritin etsiä lisää tietoa.Tänään selvisi asian oikea laita. Kysyin Elimakselta, että mikä on vesi-asian tila tällä hetkellä, onko meillä vettä esim. ensi tiistaina.. Elimas meni vähän jännän näköiseksi ja sanoi, että kyllähän nyt tilanne on ihan normaali, mutta jos ei sada, niin vesi on loppu 5 kuukauden päästä.

Voi että harmitti tälläinen kieliongelmasta aiheutunut moka ja huoli. Ja se, että en tajunnut, että jos vesi olisi ollut täältä jo niin lopussa, että sitä ei saa enää viiden päivän päästä, niin luultavasti siitä olisi tullut tietoa yhdestä jos toisestakin kanavasta. Toisaalta, ihan hyvä olla varautunut jo etukäteen mahdolliseen vesivajeeseen ja vähentää omaa ns. turhaa veden käyttöään.

Maaliskuun loppupuolella alkanut vierailija-sesonki on päättynyt tältä erää, sillä tänään läksivät viimeiset vieraat. Nyt meidän perhe on nähnyt ja kokenut niin paljon, että sen sulattelemiseen mene varmasti pitkään. Pääasiassa meillä on ollut hirmu mukavaa, mutta kisaväsymys on meinannut tulla, kun on ilta illan jälkeen istunut vieraiden kanssa, eikä ole ollut aikaa sellaiseen mitään tekemättömään lötköilyyn jota jokainen tarvitsee silloin tällöin. Ihan kuriositeetiksi: meillä on 7 viikon aikana käynyt 17 vierasta, joista 5 oli lapsia, 7 sukulaisia, 5 lasten kummivanhempia, 2 ulkomaalaisia...

Huomiset Euroviisut olemme päättäneet katsoa aikaisemmista suunnitelmista poiketen vain perhepiirissä. Emilkin on ajatellut katsoa kisan, joka alkaa siis vasta klo 22. Mukavaa on, että myös Turkki pääsi mukaan loppukilpailuun! Olen pyytänyt Elimasta seuraamaan viisuja, jotta hän saisi vähän tietoa ja mielikuvaa kotimaastamme, hän ei nimittäin ole käynyt Turkin ulkopuolella.

Esikarsintakilpailua seuratessa tuli olo, että Suomi tulee nyt antamaan itsestään todella hyvän ja pirteän kuvan. Kisalava oli todella upea valoineen kaikkineen ja väliaika-spotitkin kivasti suomalaisuudesta kertovia. Huomiomme kiinnittyi kuitenkin negatiivisesti pätkään, jossa n. 10-12 vuotias poika ei osannut tehdä koulutehtävää tai koetta ja salaa kysyi neuvoa luokkatovereiltaan ja lopulta opettajakin antoi yhden vastauksen. Emme ihan opettajaksi valmistuvan vieraamme kanssa ymmärtäneet mitä pätkällä haluttiin kertoa. Sitäkö, että suomalaiset lapset eivät osaa lukea, vai sitä että Suomessa saa luntata. Kumpikaan kun ei mielestäni pidä paikkaansa. Muissa näkemissäni spoteissa oli hauskasti esitelty Suomen merellisyyttä, urheilulajeja, muotoilua, luontoa ja kaupunkeja. Minun on tunnustettava, että menin nukkumaan kesken esikarsinnan (n. klo 23,) enkä nähnyt esim. Turkin esitystä.

Eilinen Suomi - Usa jääkiekko-ottelu oli myös jännittävä. En tosin nähnyt koko peliä, mutta kynsiä pureskellen seurasin rankku-skabaa tv.n ääreltä poistumatta. Emil katsoi setänsä kanssa koko ottelun ja esitti tietäviä kommentteja ja hidastuksia torjunnoista sekä mahdollisista maaliin johtavista laukauksista tv.n vieressä. Tänään kysyin, oliko Emil kertonut Kalifornialaiselle opettajalleen, että saimme eilen voiton heidän maajoukkueestaan, johon aivan ihana, diplomatian mestari poikani vastasi, että: "äiti, miss Skyelle olisi voinut tulla paha mieli, jos olsin kertonut, että me voitettiin ne eilen."

Aikuiset, ottakaa mallia 6-vuotiaasta!