Nyt tosiaankin tuntuu, että kesä on tullut Istanbuliin. Aamuisin on 17 astetta jo kahdeksan aikaan ja päivällä vähintään 25. Illalla voi parvekkeella istuskella t-paidassa ja paljain jaloin! Mies oli kuullut työkavereiltaan, että muutaman viikon asteet pysyttelevät 25.ssä ja sitten mennäänkin jo kolmeenkymppiin. Eli se on menoa nyt.

Vierailija ryntäyksen alettua en ole päässyt tai viitsinyt käydä kuntoilemassa. Nyt oma olo tuntuu kuintenkin niin tukalalta kertyneen ylimääräisen vatsan osan kanssa, että olen muutaman päivän vedellyt hikilenkkejä Axelin kanssa mäkeä ylös, mäkeä alas. Ja mukavahan se on kävellä kauniilla ilmalla auringon paistaessa. Automaattisesti tulee hyvä mieli ja rusketuskin tarttuu kuin varkain. Ja aina kun lähtee ulos voi nähdä jotain hauskaa. Niin tänäänkin:

575490.jpg

Lehmä hienon apartmentin uima-altaan kohdalla ja taustalla tyhjä konttialus matkalla Mustalle merelle. Tämä kuva antaa täydellisen kuvan Istanbulista. Ihan vieri vieressä on toisiinsa kuulumattomia asioita ja paljon vihreää. Ja noita "kotieläimiäkin" näkee usein mitä omituisimmissa paikoissa.

Tätä vehreyttä ja vihreyttä en itse osannut kummaksua, mutta meillä vieraisilla oleva melkein valmis biologi sanoi pistäneensä merkille kaikkialla olevat istutukset. Ja totta on, että kaupunki vain jatkuu mihin vain katsookin, mutta ympärillä olevat puut, kukat ja pensaat antavat tunteen, että ei ollakkaan niin isossa paikassa.

Vieraat ovat lähteneet tutkimaan Istanbulin saloja ja testaamaan julkista liikennettä. Minä pesen täysiä koneita pyykkiä ja valmistaudun ihan kohta ottamaan vastaan innokkaita ja hikisiä koululaita.