Koti tyhjeni jälleen kerran, kun miehen veli avovaimoineen lähti koti-Suomea kohti. Tyhjältä tuntuu ja kiirettä pitää. Iltapäivällä saapuu vierasmaratonin viimeiset vieraat: miehen Belgialainen opiskeluystävä Frankfurtin Fach Hochschule ajoilta vaimonsa kanssa. Odotimme myös näkevämme heidän 3 kuukautta vanhan tyttärensä, mutta hänet on jätetty kotiin. Pakko sanoa, että minä en voisi jättää kolmekuukautista vauvaa yhtä iltaa pidemmäksi ajaksi kenenkään hoitoon. En voi vielä muuten viisikuukautistakaan.

Axel saavutti eilen siis viiden kuukauden rajapyykin. Kävimme asiaankuuluvassa lääkärintarkastuksessa ja ihmetykseni oli suuri kun vertasin Axelin saavuttamia mittoja nyt kuusi vuotiaan Emilin viisikuukautismittoihin: Axel painaa 6230g ja on 63,8 cm pitkä, päänympärys on 43 cm, kun Emilin mitat tuolloin kuusi vuotta sitten olivat 6220g, 64 cm ja pää 42,5 cm. Eli painossa eroa 10g, pituudessa 2mm ja päänympäryksessä 0,5 cm. Nämä pojat ovat kuin kopiot toisistaan myös ulkonäöllisesti. Vitsailinkin miehelle, että kaksosilla on kuusi vuotta ikäeroa... Toivotaan, että Axel on saanut samat luonteenpiirteet kuin veljensä: sosiaalinen, rauhallinen ja älykäs.

Kun minä olin Axelin kanssa lääkärintarkastuksessa olivat vieraamme tutustumassa siniseen moskeijaan ja basaareihin. Päivän hankintalistalla heillä oli pitkä pätkä köyttä , jonka avulla miehen veli elämäntapa partiolaisena opetti Istanbulin American Boy Scouteille eilen muutamia solmuja. Solmut olivat aivan mieletön veto, sillä kaikki paikalla olleet vanhemmatkin pistivät itsenä likoon ja solmuun köydenpätkien kanssa!

Merimiessolmu, kuva täältä: http://wiki.partio.net/Merimiessolmu

Minä sain suurimman osan lomasta käyttää kahta kättä askareissa ja vaellella rauhassa ruokakaupassa ja tiistai bazaarilla, sillä vieraamme hoisivat innokkaasti Axelia harjoitellen oman heinäkuussa syntyvän jälkikasvunsa varalle. Kuulemiani lausahduksia Axelin kanssa oli "Anna kun minä otan", "Minä välillä", "koitetaan näin"... Koska miehen puolen ulkonäkögeenit ovat vahvasti periytyneet anopilta mieheen ja hänen veljiinsä sekä omiin lapsiimme, luultiin miehen veljen työntelevän omaa poikaansa ja varsinkin tiistai bazaarilla yhdennäköisyyttä kommentoitiin useasti... Hauska heinäkuussa sitten nähdä periytyvätkö nämä vahvat geenit tulevaan serkukseen!

509160.jpg

Eilen herkuteltiin bazaari mansikoilla!

Nyt alkaa taas lakanoiden vaihto.