Oikeaa pääsiäiskukon vierailua odotellessa maalailimme eilen itse muutaman munan. Lapsista se oli todella hauskaa, vaikka munat luultavammin syö joku muu.

Jännää muuten, että ruotsinkielessä suklaamunat piilottaa påsk hare eli pääsiäispupu ja oman muistini mukaan suomeksi kukko. Amerikassa lähdetään egg hunttiin eli munan metsästykseen.

Luotettavasta lähteestä olen myös kuullut virolaisesta pääsiäistavasta, jossa munat värjätään päällystämällä muna ennen keittämistä sipulinkuorilla, jolloin aikaiseksi saadaan jännittäviä epätasaisia ruskeita kuvioita. Sunnuntaina sitten pöydän ympärillä olevat kilpailevat munillaan ja lyövät niiden kärkiä yhteen pareittain ja särkyneet munankärjet tippuvat pois pelistä. Pelin voittaa se, jonka munan kärki on kestänyt lyönnit särkymättömänä. Se, tuottaako pelin voittaminen vaikka onnea jäi kuulematta.

Miehellä oli eilen työillallinen golf-klubilla, jossain vajaan sadan kilometrin päässä Istanbulista. Innokaana golffarina hän käytti tilaisuuden hyväkseen ja pakkasi mukaan golfvarusteensa sekä veljensä tyttöystävineen. Yön he viettivät siellä ja ovat tiianneet veljen kanssa vuoden ensimmäisen kierroksen tänään aamulla kello 8.40. Takaisin Istanbuliin odottelemme reissulaisia joskus alkuiltapäivästä.

499087.jpg

Emilin ja Alexandran maalaamat munat