Lapset lähtevät vieläkin melkein joka aamu talvitakeissa kouluu vaikka ilma täällä on ihan kunnolla plussan puolella. Mereltä tuleva kosteus tekee ilman viileän tuntuiseksi, ja sääennusteissakin +7 asteen real feel oli yksi päivä -6 kovan tuulen ja kosteuden takia.. Eilinen (torstai) oli onneksi taas yksi oikeasti keväisen tuntuinen päivä, ja niinpä hellyin ruokakaupassa ja ostin kevään ensimmäiset mansikat - "kotimaisia", tulivat nimittäin Antalyasta. Illalla laitoin pitkästä aikaa kreikkalaista ruokaa: tsatsikia, kreikkalaista salaattia ja -jauhelihapihvejä sekä tuoretta leipää. Jälkiruoaksi napostelimme sitten ne mansikat!

Mansikat varmaan muistuttivat mieliin kesän, sillä lapset rupesivat pohtimaan, mitä he ensimmäiseksi tekevät kun tulevat kesälomalle Suomeen. Molemmat olivat yhtä mieltä siitä, että juoksevat tietysti famon ja fafan mökille. Sitten lista alkoi kasvaa: rakentavat fafan kanssa kaarnaveneitä, ja niitä raketteja mistä fafa puhuu, pelaavat jalkapalloa ja ottavat juoksukilpailuja, uimaankin pitäisi päästä, ja saunaan! Ja tietysti onkimaan.. Tässä onkimaan kohdassa alkoi naurattaa, sillä nämä meidän onkijat jaksavat onkia siinä 5-10 minuuttia, ja sitten kyllästyvät, kun kala ei nappaa.

Odottakaa vaan isovanhemmat, teillä on kesällä kovasti aktiivista seuraa, ei aika käy pitkäksi!

Mutta ennen kuin päästään kesään ja Suomen lomaan, tämä meidän talo täyttyy monta kertaa juhannukseen asti ja vierashuoneessa on vipinää. Luvassa on mummia, tätiä, serkkua, veljiä, ystäviä - jopa ulkomailta asti! Teitä odotellaan jo kovasti!

Viikon päästä tähän aikaan ensimmäinen vierailija porukka on täällä! Vaikea taas neuvoa mitä pakata laukkuun - sormikkaat vai sandaalit, vai ehkä molemmat? Tänäänkin oli niin kaunista ja lämpimän näköistä, mutta se oli pelkkää silmänlumetta. Puistoreissulta palasi punanenäinen ja kylmäkätinen joukko. Mittari näytti +11.

Kohta mies kotiutuu töistä. Perhe istuu ruokapöydän ääreen syömään kanafajitoja ja suunnittelemaan viikonlopun ohjelmaa. Jälkkäriksi on tänään tuoretta ananasta ja päärynää!