1New20LiraCoin.jpg

Meillä otettiin muutama viikko sitten käyttöön viikkoraha. Juttu lähti liikkeelle siitä, kun ekaluokkalainen letkeästi ilmoitti koulusta tullessaan, että on valinnut koulun kirjamessuilta ostettavaksi kirjan hämähäkeistä. Että äiti anna rahaa.

Yritin selittää, että ei tavaroita hetken mielijohteesta osteta (paraskin sanoja), ja että hän voisi itse maksaa osan kirjasta. Pieni tiedemieheni tuli surkean näköiseksi ja huomautti, että eihän hän saa rahaa mistään.

Mietimme yhdessä ratkaisuja. Nopeasti poika itse hoksasi, että on palkatta raatanut kotona kaikenlaista askaretta jo pidemmän aikaa. On tyhjentänyt tiskikonetta, heijannut pikkuveljen sitteriä, tyhjentänyt ja kantanut pyykkikoria, kattanut pöytää ja juossut jos jonkinmoista pikkuasiaa.. Siis kaikkea sellaista josta on oikeasti ollut minulle apua. Hellyimme - minä ja mies, ja lupasimme 2 liiran viikkorahan kun kerran on menojakin. ja siskolle kanssa, mutta vain liira, koska on vasta 4-vuotias.

Tänään viikkorahasäästäjien himo oli liian suuri. Lompakot otettiin mukaan ruokaostoksille ja lapset saivat luvan valita jotain itselleen. Yhteistuumin molemmat ostivat 0,61 liiraa maksavat hedelmäkarkkipussit jotka syötiin kotona heti eteisenmatolla. Maistui varmaan makoisalta, eka itse maksettu namipussi.

cf49010ddbe5aa35aa59c2207d1f9fe9.jpeg