Axel on ollut meidän vauvoista se kaikista helpoin - käytännöllisesti katsoen nukkunut kaksi ensimmäistä kuukauttaan. Olenkin jo vakavissani pohtinut, olenko minä voinut saada rauhallisen lapsen.. tuntuisi varsin omituiselta.

Ei kuulkaa sentään! Nyt meidän Axel on herännyt ja aktivoitunut. On kuin sisarensa vauvoina konsanaan. Jalat käyvät kuin rumpupalikat  ja voimaakin niistä kintuista löytyy. Jos jalka osuu esteeseen työntyy koko poika potkun voimasta senttejä taaksepäin. Pienessä kylpyammeessa pää osuu potkun voimasta aina takareunaan..

Ja sitterit ja matot, ne on paikkoja, joissa viihtyy vain yksinolosta tykkäävät, ei siis meidän lapset. Seuraa pitää olla ja läheisyyttä.

Pikkunyrkkeihin jää nyt kaikki tielle osuva: heiluvat hiukset, silmälasit, helistimet, pehmolelut, nenäliinat. Suu sanoo tietävän näköisesti quuuu ja hauskan jutun kuullessa on vastauksena iloinen hymy.

Ja parasta ainakin äidin mielestä: Ensimmäinen nauru kuului viikonloppuna! Se on aina niin I H A N A A ! !

Isompien lastenkin touhut hymyilyttävät. Viikonloppuna lähti nimittäin meili kylään tänne tulevalle mummille, että tuliaisiksi toivottaisiin maksalaatikkoa Emilille ja pinaattilettuja ja Weetabixia Alexandralle.  Ja mummit tietysti aina tuovat mitä pyydetään.. ..

Ja niin kun minä paasasin eineksistä.

Hauskaa on sekin, että Emilistä on tullut niin innokas partiolainen. mielettömällä himolla hän suorittaa partiokirjan tehtäviä ja ansaitsee Tiger scout merkkejä.

Nuoria partiolaisia pyydetään esimerkiksi keräämään roskia ympäristöstään, olemaan ystävä yksinäiselle, viettämään aikaa perheen kanssa ja harjoittelemaan sähkön säästöä. Tosi hyviä ja kasvattavia tehtäviä kaikki. Emil on kuitenkin ottanut sähkön säästön nyt elämän tehtäväkseen ja sammuttelee valoja toisten perässä ja naljailee sille joka unohti sammuttaa. Iltaisin täällä on pimeää ja kompastelen lattialla lojuviin kenkiin ja leluihin. Pimeydestä huolimatta olen ylpeä sähkönsäästäjä pojastani!

Alexandra taas on pohtinut tulevaisuuden ammattiaan. Insinööri-haave on jäänyt vähän taka-alalle, sillä nyt hän haluaa olla pääasiassa äiti. Kolmen lapsen äiti. Ihan kypsää ajattelua 4-vuotiaalta. Tuonikäisenä minä haaveilin jääprinsessan urasta...