Lauantaina, siis eilen, olimme ensi kertaa kutsuttuina turkkilaiseen kotiin. Vierailuumme oli todella panostettu. Meille tarjottiin 18 lajin illallinen, joka koostui kylmistä Mezeistä eli alkupaloista sekä lämpimästä riisistä ja kanasta. Talon emäntä tosin paljasti, että hänen oma äitinsä oli valmistanut suurimman osan alkupaloista. Kyllä siinä toisen suomalaisvieraan kanssa pohdittiin, mistä Suomalaisruoista saisi kasaan kahdeksantoista lajin illallisen... Ehkä jouluruoasta?

Ilta sujui mukavasti rupatellen ja SYÖDEN. Pöytäkeskustelut vaihtelivat muslimitavoista tinkimistaktiikoihin. Mielenkiintoista oli esimerkiksi kuulla, että, vaikka Istanblin kadut vilisevät koiria, ei se ole tervetullut kotieläin muslimien koteihin, vaan koiria pidetään ja hoidetaan ulkona.

Pitkän illallisen ajan lapsia vahti Disneyn elokuva.. Kotiin läksimme juuri ennen puoltayötä. Lapset käyttäytyivät vierailulla kuin enkelit! Oli mukava huomata, että tälläiset pitkätkin kyläreissut onnistuvat porukaltamme.

Turkkilaiset ystävämme ovat käyneet luonamme kahvilla ja jouluglögillä. Nyt pitäisi sitten ruveta miettimään illallista. 18 ruokaljiin en kuitenkaan pysty!